ESTHER ZWART

Judo is mijn passie en iets waar ik, Esther Zwart, het liefst zoveel mogelijk tijd aan besteed. Als judodocent bij Judoschool Zwart kan ik hier helemaal mijn ei in kwijt. Ik hou niet van stil zitten, maar doorgaan. Leren, verbeteren en ontwikkelen dat is wat ik het liefst doe! Op dit moment ben ik 3de Dan judo en heb ik de judoleraar B niveau 4 opleiding. Hiermee kan ik iedereen zelfstandig opleiden tot zwarte band en hoger.

Het omgaan met kinderen is voor mij iets bijzonders. Naar ze luisteren, ze helpen of alleen even een aai over de bol. Ze zien groeien en open bloeien, dat is waar ik het voor doe en zo ontzettend veel energie van krijg!

In januari 2014 kreeg ik de gelegenheid om de budoschool Shuhari over te nemen. Extra bijzonder omdat ik daar altijd leerling ben geweest. Nu kwam mijn droom om ooit een eigen judoschool te hebben in een stroomversnelling. Vanaf 2021 is budoschool Shuhari met een compleet nieuwe jas veranderd in judoschool Zwart. Ik wil judo gebruiken als rode draad om de sociale en fysieke weerbaarheid van zoveel mogelijk kinderen te vergroten. Op naar meer zelfvertrouwen en weerbaarheid, eigenschappen, waar het hele verdere leven de positieve vruchten van plukken.

Stagiaires

Joost

Ik vind het erg leuk om dojoassistent te zijn, omdat ik de judoka’s graag nieuwe dingen leer terwijl ik zelf ook ervaring krijg.

Welkom bij Judoschool Zwart

Zien we jou straks op de judomat? Schrijf je nu in voor twee gratis proeflessen!